FBI agent pod istragom zbog zloupotrebe slika koleginica

Agent FBI je pod istragom unutrašnjeg nadzornog odeljenja zbog sumnji da je tražio od koleginice "provokativne" fotografije koje bi koristio kao mamac u tajnoj operaciji razotkrivanja prostitucije.
Generalni inspektor Majkl Horovic rekao je da je istraga dovela do saznanja da ovaj incident nije jedini i da je bilo i drugih slučajeva u kojima su agenti zahtevali od svojih koleginica da se pretvaraju da su maloletnice ili seksualne radnice u tajnim operacijama, piše Rojters.
 
Horovic je rekao da fotografije koje su korišćene nisu sertifikovane i da agent pod istragom nije imao nikakav pisani pristanak od zaposlenih, kao i da im je takođe pričao "da nikome ne govore o saradnji".
 
"Ovo ponašanje ima potencijalne štetne posledice", rekao Horovic, napominjući da bi objavljivanje njihovih fotografija na internetu moglo da ih dovede "u opasnost da postanu žrtve krivičnih dela".
 
Horovic je dodao da FBI nema uspostavljenu politiku koja se odnosi na upotrebu fotografija tajnih agenata u tajnim operacijama i pozvao je FBI da se pobrine da agenti imaju pismenu saglasnost od zaposlenih za korišćenje njihovih fotografija.
 
Brajan Tarner, izvršni pomoćnik direktora FBI, rekao je ranije da će biro "proceniti postojeću politiku i utvrditi koje politike zahtevaju prilagođavanje".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.