Za sve aktivnosti u zatvorenom u Njujorku od sad potrebna kovid potvrda

Njujork će biti prvi grad u SAD u kom će za aktivnosti u zatvorenom prostoru biti potrebna potvrda o vakcinaciji protiv korona virusa, saopštio je gradonačelnik Bil de Balasio.
Za sve aktivnosti u zatvorenom u Njujorku od sad potrebna kovid potvrda
Foto: Pixabay
Ta restriktivna mera će na snagu stupiti 16. avgusta i odnosiće se na unutrašnjost restorana, teretane i sva zatvorena mesta za kulturne i zabavne aktivnosti.
 
Cilj je da se što više Njujorčana motiviše da se vakciniše jer odbijaju čak i da nose maske u zatvorenim prostorima uprkos preporukama.
 
Gradonačelnik je ranije saopštio da će od svih radnika u gradskoj upravi biti zahtevano da se vakcinišu do sredine septembra ili da rade test na korona virus svake nedelje.
 
U Njujorku je sa obe doze vakcinisano 66 odsto građana.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet