Korona u komšiluku: Rastu brojevi novoobolelih

U državama u regionu rastu brojevi obolelih od kovida.
Korona u komšiluku: Rastu brojevi novoobolelih
Foto: Pixabay
Hrvatska
 
U Hrvatskoj su u poslednja 24 sata registrovane 233 nove infekcije korona virusom od testiranih 7.382, a jedna osoba je umrla.
 
Aktivnih je 1.201 slučaj, 166 pacijenata je hospitalizovano, od kojih je 18 na respiratoru. 
 
Bar jednu dozu primilo je 1.660 504 građana od kojih je nešto više od 1,5 miliona kompletno vakcinisano, odnosno 44,89 odsto odraslog stanovništva.
 
Slovenija
 
U Sloveniji je u poslednja 24 sata jedan pacijent preminuo od posledica kovida-19, a potvrdjene su 133 nove infekcije, saopštio je Nacionalni institut za javno zdravlje. U bolnicama su 32 pacijenta sa kovidom, četiri više nego prethodnog dana.
 
Vladini zvaničnici i epidemiolozi i dalje pozivaju na veći odgovor na vakcinaciju kao jedino rešenje za veću otpornost i manje ili više normalne aktivnosti tokom novog talasa epidemije koji se očekuje na jesen zbog delta soja virusa, prenela je agencija Hina.
 
Opozicija je, s druge strane, kritična prema vladi koju optužuje da nije sve pripremila za rad škola koje se otvaraju 1. septembra. Socijaldemokrate i Lista Marjana Šarca zatražili su sazivanje odbora za obrazovanje uprkos parlamentarnoj pauzi.
 
BiH
 
U Bosni i Hercegovini je u protekla 24 sata registrovano novih 110 slučajeva korona virusa od 1.400 testiranih uzorka.
 
Preminulih nije bilo, saopštili su entitetski zavodi za javno zdravstvo i distrikt Brčko.
 
Crna Gora
 
U Crnoj Gori je, od 4.337 testiranih, potvrđeno 285 novopozitivnih osoba i to 249 među građanima Crne Gore i 36 među turistima, saopštio je Institut za javno zdravlje u Podgorici.
 
Kako se navodi, u protekla 24 sata nije bilo preminulih od posledica kovid infekcije.
 
Aktivno je 2.395 slučajeva, od kojih najviše u Podgorici - 541 i Budvi - 513.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.