Ambasadi se nije obratio nijedan državljanin Srbije u Avganistanu

Ambasadi Srbije u Indiji, koja je nadležna za Avganistan, nije se obratio nijedan državljanin Srbije iz te sukobima zahvaćene države.
"U kontaktu smo sa jednim našim novinarom koji planira da ode ili je već stigao u Avganistan. Mimo toga, nismo u poslednje vreme imali obraćanje nijednog našeg državljanina iz Avganistana", rekao je Siniša Pavić, otpravnik poslova diplomatskog predstavništva Srbije u Nju Delhiju, prenose Večernje novosti.
 
On je demantovao informaciju koja se pojavila na društvenim mrežama da će biti organizovan evakuacioni let iz Avganistana.
 
Upitan da prokomentariše situaciju u Avganistanu, Pavić je kazao da je ona takva da "vest sustiže vest".
 
"Napredak talibana je takav da vesti zastare u roku od nekoliko sati. Ono što je poslednje kao udarno objavljivano je da je američka ambasada pod evakuacijom. Kažu da se vidi dim od uništavanja materijala i dokumenata unutar ambasade. Ima i vojnih helikoptera i vozila koja su namenjena za evakuciju poslednjih pripadnika diplomatske misije SAD", preneo je Pavić.
 
Talibani su za nešto više od nedelju dana zauzeli veći deo zemlje i jutros ušli u glavni grad Kabul gde se očekuje da će preuzeti vlast od sadašnje vlade.
 
Predsednik Avganistana Ašraf Gani napustio je ranije danas zemlju.
  • pera

    15.08.2021 22:35
    ..
    Jer znaju da nase ambasade ne sluze da bi pomogle nasim gradjanima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Norveška povećava vojnu pomoć Ukrajini

Norveška će ove godine vojnu pomoć Ukrajini povećati za sedam milijardi kruna (oko 590 miliona evra), na 22 milijarde kruna (1,9 milijardi evra) - najavio je danas premijer Jonas Gar Store.