Iz Avganistana evakuisano 26 državljana Hrvatske

Iz Avganistana je evakuisano svih 26 hrvatskih državljana, objavilo je danas Ministarstvo spoljnih i veropskih poslova Hrvatske i zahvalio se na pomoći američkim, britanskim i nemačkim vlastima.
Iz Avganistana evakuisano 26 državljana Hrvatske
Foto: FoNet/AP
S današnjim danom realizovana je evakuacija/repatrijacija svih 26 hrvatskih državljana iz Avganistana, navedeno je u saopštenju.
 
"Kao i pri repatrijacijama hrvatskih državljana na samom početku pandemije kovida-19, i u ovoj situaciji su diplomatsko-konzularna predstavništva Republike Hrvatske, zajedno s Upravom za konzularne poslove MVEP, intenzivnim radom uspešno osigurali povratak svih hrvatskih državljana svojim kućama", navodi MVEP.
 
Talibani su proglasili završetak rata u Avganistanu nakon što su preuzeli kontrolu nad Kabulom, nakon povlačenja savezničkih snaga predvođenih Sjedinjenim Državam i nastojanja zapadnih zemalja da evakuišu hiljade svojih građana i Avganistanaca koji su bili angažovani u međunarodnim službama i organizacijama.
  • Dragan

    18.08.2021 09:49
    Ah
    Mogli su onih naših nekoliko povesti.Inače oni idu ilibu Indiju ili Ukrajinu pa će ih tek tamo Hrvatska preuzeti i vratiti u Hrvatsku o svom trošku.Nije mi jasnobšta se čekalo dogovor sa Talibanima potpisao Tram krajem godine i znalo se da će biti napuštanje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet