Novi Zeland se zatvorio zbog samo jednog slučaja korone

Ulice Novog Zelanda većinom su potpuno prazne, nakon što je država po treći put proglasila opšti karantin, uveden posle otkrivanja samo jednog novog slučaja zaraze korna virusom, javlja Rojters.
Premijerka Žasinda Ardern naredila je u utorak trodnevni opšti karantin na nivou države, nakon što je otkriven jedan slučaj zaraze u najvećem gradu Oklandu, kad Novi Zeland nije imao zaraženih niti su na snazi bile restrikcije.
 
Ardern je danas potvrdila sumnje da se slučaj odnosi na delta soj i objavila da je broj zaraženih u međuvremenu narastao na petoro i da su  svi povezani s istim pacijentom.
 
"Uvek smo imali svoj način žestokog i ranog odgovora jer je to puno bolje nego blagi i dug pristup koji rezultira produžetkom karantina", objavila je Ardern na Fejsbuku.
 
Novi Zeland će biti pod lokdaunom najmanje tri, a Okland sedam dana, navodi Rojters.
 
Ta ostrvska zemlja je od početka pandemije imaola ukupno oko 2.500 zaraženih, a umrlo je 26 ljudi. 
  • Talac

    18.08.2021 12:30
    Tako radi odgovorna drzava sa ne-glupim stanovnistvom. Kod nas bi ovi sto ne mogu da zive bez kafica odmah krenuli u kuknjavu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet