U petak vanredni sastanak NATO-a o Avganistanu

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da je za petak zakazao vanredni sastanak šefova diplomatija zemalja članica alijanse povodom razvoja situacije u Avganistanu.
U petak vanredni sastanak NATO-a o Avganistanu
Foto: FoNet/AP
Stoltenberg je danas na Tviteru naveo da će predsedavati sastanku putem video veze koji je sazvao "radi nastavka bliske koordinacije" 30 članica NATO-a i "razgovora o zajedničkom pristupu" avganistanskom pitanju.
 
Za brzi kolaps avganistanskih oružanih snaga, podržanih od Zapada, Stoltenberg je u utorak okrivio doskorašnje vođstvo te zemlje, ali je priznao i da NATO mora da se pozabavi manama sopstvenog programa vojne obuke.
 
NATO je predvodio medjunarodne bezbednosne napore u Avganistanu od 2003. godine, ali se od 2014. usmerio na obuku snaga te zemlje.
 
Alijansa je pomogla u izgradnji avganistanske vojske sa oko 300.000 pripadnika, ali se ona nije suprotstavila ekstremistima talibanima koji su prošle nedelje za nekoliko dana ovladali gotovo celom zemljom.
  • Mučenik

    19.08.2021 07:36
    NATO (LESI) SE VRAĆA?
    Није ваљда да НАТО, највећа злочиначка организована банда на свету, да поново нападне Авганистан. Хоће уколико су заборавили да понесу неку количину марихуане, а треба им, навикли су за двадесет година на њеном конзумирању. Ау шта чека овај свет од злочинаца и недођија. Злочинци САД су уништили Вијетнама, Јужну Америку, Ирака, Либију, Србију, Сирију, Авганистана, неће ваљда поново. Једино је успело Александру Македонском пре нове ере. Која небулоза, Амери напустише Авганистан пре десетак дана, а сада они и НАТО се секирају за тај исти(?) Авганистан.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.