Osuđen na šest nedelja zatvora u Singapuru jer nije hteo da nosi masku

Britanac Bendžamin Glin osuđen je na šest nedelja zatvora u Singapuru, zbog toga što je u nekoliko navrata odbijao da nosi masku na licu.
Osuđen na šest nedelja zatvora u Singapuru jer nije hteo da nosi masku
Foto: Pixabay
Ova kazna je propisana kao jedna od mera protiv širenja koronavirusa.
 
Glin je proglašen krivim po četiri tačke optužnice zbog toga što nije nosio masku u vozu u maju, i na pojavljivanju pred sudom u julu, remećenja javnog reda i mira, i zbog pretnji državnim službenicima.
 
On je bio podvrgnut i pregledima psihijatra, jer je sudija smatrao da je to neophodno na osnovu njegovog ponašanja na sudu, prenosi Euronews Srbija.
 
Branio se tako što je rekao da misli da je "izuzet od zakona nošenja maski".
 
Singapur je poznat po tome što ima rigorozne mere kada je u pitanju suzbijanje koronavirusa, a nekim stranim državljanima su čak oduzete i radne dozvole, jer su kršili ova pravila.
 
U februaru, na primer, još jedan Britanac bio je osuđen na dve nedelje zatvora jer se iskrao iz hotelske sobe kako bi se sastao sa tadašnjom verenicom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet