Nevakcinisani nastavnik zarazio 18 đaka, oni preneli kovid na svoje porodice

Nevakcinisani nastavnik jedne osnovne škole u američkoj saveznoj državi Kaliforniji zarazio je korona virusom najmanje 26 osoba, među kojima 18 učenika, saopštile su sanitarne vlasti u SAD.
Nevakcinisani nastavnik zarazio 18 đaka, oni preneli kovid na svoje porodice
Foto: Pixabay
Taj incident pokazuje važnost vakcinacije školskog osoblja, posebno kada su učenici previše mladi da dobiju vakcinu protiv korona virusa, poručio je američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC). 
 
Ta američka savezna agencija za javno zdravlje navodi neophodnost nošenja zaštitne maske posebno u svetlu širenja zaraznog delta soja korona virusa. 
 
Dotični nastavnik, čiji identitet nije saopšten, nastavio je da radi u maju ove godine, dva dana pošto je osećao simptome korona virusa, misleći na početku da ima alergiju.
 
Taj nastavnik više puta nije nosio masku tokom časa, uprkos preporukama na snazi u predgrađu San Franciska gde se nalazi škola. 
 
Ukupno je zaraženo 18 đaka, od kojih je nekoliko sedelo u prvim klupama u učionicama, navela je američka agencija i dodala da su svi đaci mlađi od 12 godina i ne mogu da prime vakcinu protiv korona virusa. 
 
Zaraženi đaci su potom zarazili članove porodice, roditelje i braću i sestre takođe školskog uzrasta.
  • Novosadjan

    28.08.2021 19:13
    @gradjaninX
    “Ja sam prelezao covid, primio oba doze i opet sam se zarazio pa mi sad nista nije jasno”

    Ako nije tajna, kada ste prelezali Covid, a kada ste zatim vakcinsani (kojim vakcinama) i na kraju, kada ste ponovo dobili Covid?
    Hvala unapred.
  • Jelena.

    28.08.2021 14:44
    Vakcine treba da nas štite od respiratora(koji veliki broj pacijenata ne prežive) i od teže kliničke slike.


    Vakcine na žalost imaju OE(OPADAJUĆU EFIKASNOST) za 6 meseci to se dešava zbog jako malog vremenskog perioda proizvednje vakcina,odobrene su zbog hitne situacije,Torlak više nije isti kao što je bio pre 20-40godina.


    Rusija ne priznaje Sputnjik V iz Torlaka to sve govori kakav je Torlak sada.


    -Nama lekarima se zabranjuje da imamo svoje mišljenje pa nas razni ljudi pljuju na TV.


    -Vidite kakvo ponašanje ima doktorka Adžić iz Batajnice,drma se,zamuckuje,gladi se po rukama svo vreme dok daje izjavu,svako ko ima svoje mišljenje doktorka kaže priča nonsens.


    Svako ima pravo na svoje mišljenje nije važno da li je neko doktor,građani itd.
  • Zašto ne

    28.08.2021 12:57
    Objaviše
    Koliko je dr zarazilo svoje pacijente? Koliko je profesora zaraženo od strane dece koju su bolesni zaraženi roditelji slali u školu? Ovo je jednostavno ZAVADI PA VLADAJ!!! Ološ iz SZO koji je u dilu sa svim i svakim odigrao strašnu igru. Na dušu im svaki umrli od virusa ili nelečenja zbog virusa. Vrhunski gadovi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet