Splićanka se dva puta u četiri meseca zarazila kovidom

Žena (47) iz Splita zarazila se koronom drugi put u četiri meseca, a ovog puta simptomi su joj znatno teži.
Splićanka se dva puta u četiri meseca zarazila kovidom
Foto: Pixabay
Prvi put se razbolela u aprilu kada ju je zarazila koleginica. Imala je blaže simptome, jak umor, gubitak ukusa i mirisa i bol u mišićima potkolenica, piše Dnevnik.rs.
 
Uradila je PCR test koji je bio negativan. Zatim je uradila test na antitela koji je pokazao njihovu visoku količinu. U klinici su joj objasnili da to znači da je ranije preležala teži oblik bolesti, prenosi B92.
 
Doktorka joj je zbog toga savetovala da odloži vakcinaciju na šest meseci "jer je toliko meseci sigurna". Ali prošle nedelje, četiri meseca posle, njena ćerka (21) dobila je visoku temperaturu, a u jednom trenutku izgubila je i svest. Drugi dan je i ona "zakačila".
 
"Osim stalno povišene temperature, pojavili su se bolovi u kolenima i mišićima. Događa mi se i blesak svetlosti u očima, kao da imam "tende" umesto trepavica", rekla je i dodala kako ima osećaj da joj se bol premešta po telu. 
 
Epidemiološkinja joj je objasnila da je reč o novom soju sa kojim stečena antitela nemaju veze.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet