Bezbednosne mere na Cetinju: Ograde, policija i oklopna vozila

Grupa ljudi pokušala je da ukloni ograde koje su rano jutros postavljene na Dvorskom trgu uoči najavljenog ustoličenja mitropolita Crnogorsko-primorskog Joanikija u Cetinjskom manastiru.
Bezbednosne mere na Cetinju: Ograde, policija i oklopna vozila
Foto: Pixabay (ilustracija)
Ograde su bile postavljene do polovine trga, što nikada do sada nije bio slučaj, piše agencija Beta. Iz Uprave policije je Vijestima rečeno da je brzom reakcijom uspostavljena kontrola. 
 
Cetinjski manastir je potpuno ograđen i obezbeđuju ga jake policijske snage. Mediji prenose da Komunalna policija nije izdala dozvolu za postavljenja ograda.
 
Okupljeni na trgu prozivali su pogrdnim imenima i potpredsednika Vlade Dritana Abazovića.
 
Deo lokala na Dvorskom trgu na Cetinju prestao je da služi piće, a kako Televizija Vijesti saznaje, u 15 časova bi svi trebalo da budu zatvoreni.
 
Vijesti pišu da su u gradu primetne velike policijske snage, a dovezena su i oklopna vozila. Situacija je trenutno mirna.
 
Televizija Vijesti javila je da je veliki broj vozila iz više crnogorskih gradova krenuo ka Cetinju.
 
Na Cetinju, ali i celoj Crnoj Gori su tenzije jako podignute uoči najavljenog ustoličenja mitropolita Srpske pravoslavne crkve. Najavljen je veliki protest građana kojem će prisustvovati i predsednik Crne Gore Milo Đukanović.
 
Mitropolija crnogorsko-primorska SPC je prethodno odustala od dovođenja vernika na Cetinje u vreme ustoličenja mitropolita Joanikija, ali veliku svečanost pravi večeras u Hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici, kojoj će prisustvovati i patrijah SPC Porfirije.
 
Najavljeno je prisustvo hiljada vernika, bogat kulturno zabavni program, velika bina je već postavljena i pripreme se privode kraju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet