FOTO, VIDEO: 14 pacijenata stradalo u požaru u kovid bolnici u Tetovu, proglašena trodnevna žalost

U požaru u montažnoj kovid bolnici u Tetovu poginulo je 14 pacijenata, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja Severne Makedonije.
U tom kovid centru kliničke bolnice u vreme sinoćnjeg požara bilo je 26 pacijenata, a 12 preživelih je van životne opasnosti, navelo je ministarstvo.
 
Među poginulima nema medicinskog osoblja, a nekoliko zaposlenih je zadobilo lakše povrede.
 
 
Crveni krst Severne Makedonije saopštio je danas da će porodicama poginulih u požaru dodeliti jednokratnu novčanu pomoć od 30.000 denara, odnosno oko 485 evra, "u znak solidarnosti i kao human gest".
 
Lokalni mediji su javili da je u požaru lakše povređen i jedan vatrogasac.
 
 
Požar u kojem je izgoreo montažni objekat gasilo je 30 vatrogasaca sa sedam vozila. Požar je izbio sinoć oko 21 čas i ugašen je za pola sata, a informacija o uzroku još nema.
 
 
 
 
Gradonačelnica Tetova Teuta Arifi proglasila je danas trodnevnu žalost zbog požara u kovid bolnici. Ona je dodala da će opština Tetovo pomoći porodicama stradalih, prenosi portal Telma.
 
Arifi je dodala da je istraga još uvek u toku i da će čim bude imala prve informacije o tome obavestiti javnost.
  • Hemija

    09.09.2021 11:20
    @Flip
    Napisati da 02 voli da gori je kao napisati da voda voli da ovlaži. 02 ne gori.
  • Neko iz mase

    09.09.2021 09:52
    Ko je kriv
    Nisu krivi tzv.respiratori( pravilno je ventilatori),vec dovod kiseonika. Vecina bolnica,u regionu, nema centralni dovod gasova(zatvoreni sistem cevi,sa odredjenim pritiskom i protokom ),vec se kiseonik dobodi i distribuira do pacijenta preko O2boca. Boce moraju biti fiksirane, ispravne, testirane, ne smeju biti blizu masnoca i prljavstina,a posebno ne blizu plamena.
    I kod nas je bilo i jos ima takvih ustanova ,koje se snabdevaju preko boca,a samim tim imaju tempirane bombe. Prava je sreca sto se,do sada, nije desila slicna tragedija i kod nas.
  • @ Laloš

    09.09.2021 09:13
    Nije valjda da još veruješ u Deda Mraza?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet