Zamenik ministra podneo ostavku nakon požara u Tetovu

Zamenik ministra zdravstva Severne Makedonije Ilir Hasani podneo je ostavku na toj funkciji nakon požara u improvizovanoj COVID bolnici u Tetovu u kome je poginulo 14 osoba.
"U ovim trenucima, tako teškim za nas, podnosim ostavku kao najviši moralni čin", napisao je Hasani.
 
"I pored činjenice da nemam ništa sa procedurama vezanim za izgradnju improvizovane bolnice, iako nemam nikakve veze sa organizacionim delom, ostavka je čin za koji smatram da trebam napraviti u ovom trenutku kako bih time ispoštovao žrtve, povređene, javnost i najviše sebe. Nema ništa iznad dostojanstva”, objasnio je on.
 
Prethodno su ostavke podneli dva direktora bolnice, Fljorin Besimi i Artan Etemi.
 
U trenutku nesreće u prostorijama COVID bolnice bilo je ukupno 26 pacijenata. Istraga je još u toku.
 
Makedonski premijer Zoran Zaev na Twitteru je objavio da je požaru prethodila eksplozija.
 
Inače, požar je izbio u sredu (8. septembar) oko 21 sat, a vatrogasne jedinice su odmah izašle na teren. Ubrzo je požar lokalizovan, a oko 22:30 sati ugašen.
 
U zemlji je proglašena trodnevna žalost 9, 10. i 11. septembra.
  • 56

    10.09.2021 20:33
    Srbija, zemlja nepogrešivih
    Zamenik ministra podneo ostavku nakon požara u Tetovu

    Tako nešto se ne može dogoditi u Srbiji. Ne, ne mislim na požar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.