Prvo veće bekstvo iz zatvora: Izrael uhvatio četvoricu od šestorice palestinskih begunaca

Četvorica od šest palestinskih zatvorenika koji su ove nedelje pobegli iz strogo čuvanog zatvora, uhvaćena su, saopštila je danas izraelska policija.
Prvo veće bekstvo iz zatvora: Izrael uhvatio četvoricu od šestorice palestinskih begunaca
Foto: Pixabay
Dvojica su pronađena na parkingu u jutarnjim časovima, preneo je BBC. Druga dvojica su uhvaćena blizu grada Nazareta u petak.
 
Velika potrega pokrenuta je u ponedeljak, nakon što su robijaši pobegli iz zatvora Gilboa na severu Izraela, što je prvo veće zatvorsko bekstvo Palestinaca u prethodnih 20 godina.
 
Incident se dogodio neposredno nakon što su izraelski mediji opisali da je došlo do serije grešaka zvaničnika.
 
Palestinske militantne grupe su istovremeno nazvale bekstvo herojskim činom.
 
Izraelski mediji su za bekstvo okrivili brojne bezbednosne propuste, a u nekima od izveštaja se navodilo da su oni pobegli dok je čuvar spavao.
 
Jedan od uhvaćenih je Zakarija Zubeidi, bivši komandant Mučeničke brigade Al Aksa, koji je uhapšen 2019. godine pod optužbom da je učestvovao u brojnim vatrenim okršaja i čeka ga suđenje.
 
Ostali zarobeljenici su članovi takozvane grupe Islamski džihad, a četvorica služe doživotne kazne jer su osuđeni za planiranje ili izvršavanje napada na Izraelce.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet