U Hrvatskoj već nedelju dana roditelji ne puštaju dete u školu zbog obavezne maske

Već nedelju dana se ne smiruju napetosti pred osnovnom školom u Krapinskim Toplicama u Hrvatskoj, a razlog je nošenje maski u školi.
U Hrvatskoj već nedelju dana roditelji ne puštaju dete u školu zbog obavezne maske
Foto: Pixabay
Policija je, kako nezvanično saznaje portal Index.hr, jutros privela jednog antimaskera koji je došao da podrži Kristijana Gaćinu, oca dečaka koji već sedam dana ne ide na nastavu jer ne nosi masku u hodniku škole. Gaćina, njegova supruga i sin su se i jutros pojavili pred školom, ali dečak opet nije ušao na nastavu jer nije nosio masku.
 
Pred školom se jutros okupilo i nekoliko antimaskera koji daju podršku Gaćini, policija ih je legitimisala i jedan od njih je priveden jer nije želeo da pokaže ličnu kartu, navodi se u izveštaju hrvatskog portala.
 
Takođe, došlo je i do dva manja incidenta kada je jedan muškarac iz automobila antimaskerima ispred škole doviknuo: "Bogami, lep primer dajete deci, đubrad", kao i kada se jedna od demonstrantkinja obrušila na novinare: "Strvinari. Tu uznemiravate dete, sve ih slikaj".
 
Policija je zamolila grupu antimaskera da se udalje iz okoline škole, ali su oni to odbili.
 
Oglasio se i ministar nauke i obrazovanja Radovan Fuks koji je rekao da je slučaj iz Krapinskih Toplica vrlo tužna priča, koja se prelama preko leđa deteta zbog stava roditelja.
 
Rekao je da ne može to da razume, kao i da malo ko može razumeti da neko svoje dete ne pušta u školu zbog maske koja mora da se nosi u hodniku.

Teme

maska
  • Pravi Ja

    16.09.2021 14:31
    Ja sam mojoj deci rekao da ne moraju da nose maske, i da me nastavnici slobodno pozovu na razgovor, ako im nešto nije jasno. Sve dok budu dozvoljeni skupovi, politički i ne politički, na kojima se redovno ne nose maske, ne moraju ni moja deca. Primera radi, jedan EXIT prima oko 48000 posetilaca za veče, i oni su kao svi testirani, a da ne pričamo o broju koji je ušao mimo kapija. O vakcini ne bih da polemišem, nisam protiv, ali ni ne vidim razlog da je primim, kao ni vakcinu protiv gripa.
  • Pavle

    15.09.2021 13:26
    Debi Lana
    Napraviše sebi usko grlo. Da je sreće tu će i da pukne sistem. Ili bar naprsne:
    zabranjuju da ide u školu, a zabranjeno je ne ići u školu.
    (Išao sam čitavu deceniju, znam iz prve ruke koliki je odnos korisnog i beskorisnog "gradiva").
  • marko

    15.09.2021 12:08
    Japanci su oduvek nosili maske, daleko pre korone.
    I zive najduze na svetu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet