U Sloveniji gorivo samo uz kovid potvrdu

Prvi dan primene pooštrenih protivpidemijskih mera u Sloveniji protiče uz ponešto negodovanja nevakcinisanih, ali bez incidenata.
U Sloveniji gorivo samo uz kovid potvrdu
Foto: 021.rs
Najviše nezadovoljstva je među vozačima koji bez kovid-potvrde ne mogu da natoče gorivo.
 
Većina distributera, među njima i ljubljanski Petrol, s najvećim brojem pumpi i skoro 60-postotnim tržišnim učešćem u trgovini naftnih derivata, rigorozno primenjuju pravila o PCT-uslovu (preboleli, vakcinisani, testirani), koja je vlada donela u subotu, što znači da pumpu za punjenje goriva aktiviraju tek kad vozač dokumentima dokaže da je prebolovao kovid-19, da je vakcinisan ili ima negativan test ne stariji od 48 sati, prenosi Kliks.
 
Kako prenose slovenački mediji, na pumpama je zbog toga dan pred uvođenje novih mera promet bio veći, a radnici na pumpama kažu da nije bilo zastoja i da nije tačno da je bilo dosta onih koji su gorivo točili u kanistere da bi se osigurali dok restrikcije traju.
 
Vlada je na sam dan primene novih pravila o obaveznom PCT-uslovu izuzela vozače u međunarodnom transportu, pa oni do goriva i dalje mogu bez većih ograničenja, osim što prilikom plaćanja u unutrašnjosti benzinske stanice moraju da nose zaštitnu masku za lice.
 
Pravilo o obaveznom PCT-uslovu, uz retke izuzetke, za niz delatnosti i privrednih aktivnosti, kako za zaposlene tako i za korisnike usluga, vlada Janeza Janše donela je zbog pogoršane epidemiološke situacije, ali ne isključuje da će biti uvedene i dodatne restrikcije ako se broj vakcinisanih brzo ne poveća, a broj novozaraženih i hospitaliziranih nastavi rasti dosadašnjim tempom.
 
U poslednja dva dana u Sloveniji je potvrđeno skoro 2.800 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Samo u minula 24 časa bilo je 1.364 novozaraženih, a na testu je svaki peti bio pozitivan.
 
Od posledica bolesti umrlo je još šestoro pacijenata, a u kovid-bolnicama se broj hospitalizovanih i dalje povećava pa ih je sada 347, od čega 75 na intenzivnoj nezi, objavila je vlada, koja će o mogućim novim mjerama ponovo raspravljati u četvrtak. 
  • Milan

    15.09.2021 22:34
    Niko nema prava da trazi bilo kakav papir kojim se pokazuje moje zdravstveno stanje sem Suda.
  • Ljubljana

    15.09.2021 22:01
    Gorivo
    https://www.021.rs/story/Info/Region-i-svet/284933/Protest-u-Ljubljani-zbog-kovid-mera-bakljama-na-parlament-Slovenije.html
  • Bez incidenata

    15.09.2021 20:44
    I brzo ukinito

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.