Uhapšeni čelnici Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske

Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković i još tri lica uhapšeni su u Banjaluci zbog zloupotreba u procesu javnih nabavki u toku pandemije korona virusa.
Uhapšeni čelnici Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske
Foto: 021.rs
Kako je prenela RTRS, u akciji MUP Republike Srpske, koja je izvedena po nalogu Posebnog odeljenja Republičkog javnog tužilaštva, pored Zeljkovića uhapšeni su i Slavko Bojić, Saša Marković i Dragan Dubravac.
 
"Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske predali su danas Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog javnog tužilaštva tri lica koja su juče lišena slobode zbog sumnje da su izvršili krivično delo 'zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja'", saopšteno je iz MUP RS.
 
Kako navodi TV N1 Sarajevo, oni se sumnjiče za teške zloupotrebe u procesu javnih nabavki u toku pandemije korona virusa, fiktivnih transfera novca i pranja novca.
 
Sumnja se da su isporučivali robu po mnogo skupljim cenama nego što su uvozili.
  • /

    16.09.2021 21:05
    /
    jes to oni kojima smo poslali vakcine

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet