Američki milijarder proglašen krivim za ubistvo iz 2000. godine, preti mu doživotni zatvor

Američki milijarder Robert Durst je na sudu u Los Anđelesu proglašen krivim za ubistvo najbolje prijateljice Suzan Berman 2000. godine zbog čega mu preti doživotni zatvor.
Američki milijarder proglašen krivim za ubistvo iz 2000. godine, preti mu doživotni zatvor
Foto: Pixabay
Durst je slučajno priznao tri stara slučaja nerazrešenih ubistava tokom snimanja dokumentarnog filma HBO-a iz 2015. Dok je još nosio mikrofon, nakon jednog intervjua snimljen je kako u toaletu sam sebi mrmlja u bradu "Šta sam učinio? Ubio sam ih sve".
 
Tužitelji su Dursta, kojem preti doživotni zatvor opisali kao bogatog i "narcisoidnog psihopatu", a izricanje kazne sudija je zakazao za 18. oktobar.
 
Durst je optužen da je ubio Berman metkom u glavu kako bi prikrio nestanak svoje žene Ketlin Mekormak Durst, koja je nestala u Njujorku 1982. godine.
 
Tom 78-godišnjaku sudilo se samo za ubistvo Berman u njenom domu u Kaliforniji, a sumnjiči se za ubistvo supruge i bivšeg komšije koja su se dogodila u poslednjih 39 godina.
 
Iako je godinama bio osumnjičen za nestanak supruge, 29-godišnje studentkinje medicine, nikad nije podignuta optužnica. Tužitelji su rekli da ju je on ubio i da je 18 godina kasnije odlučio da ubije Berman jer je otkrila drugima da mu je pomagala da prikrije taj zločin.
 
Ubrzo nakon objave presude, porodica Mekormak zatražila je od tužioca u okrugu Vestčester u Njujorku da pokrene krivični istragu protiv Dursta, a slučaj je obnovljen još u maju.
 
Tužioci su tokom suđenja povezali Dursta i sa ubistvom komšije Morisa Bleka u Galvestonu u Teksasu 2001. Durst je u tom slučaju oslobođen optužbe za ubistvo, iako je priznao da je raskomadao Bleka i bacio njegove ostatke nakon što je slučajno pogođen.
 
Durst je unuk osnivača jedne od vodećih kompanija za nekretnine u Njujorku, a objavu presude pratio je iz zatvora zbog izloženosti koronavirusu.
 
Uhapšen je dok je ulazio u hotel u Nju Orleansu, gde je bio prijavljen pod lažnim imenom, samo nekoliko sati pre emitovanja poslednje epizode HBO-ovog dokumentarca bez kojeg po rečima tužioca ne bi bilo ni osuđujuće presude.
  • Man from Maine

    18.09.2021 15:13
    U SAD slučajevi ne zastrevaju. Nikako da se Srbija ugleda na njihov pravni sistem.
  • Remus

    18.09.2021 10:58
    Pravda za Roberta
    U Srbiji mu ne bi ni sudili pogotovo ako ima i televiziju ili poznaje vazeceg ministra unutrasnjih poslova.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet