Pritvor direktoru Instituta za javno zdravlje u Republici Srpskoj zbog korona prevare

Okružni sud u Banjaluci odredio je jednomesečni pritvor Branislavu Zeljkoviću, direktoru Instituta za javno zdravstvo RS i ostalim osumnjičenima za zloupotrebe položaja u nabavci medicinske opreme.
Pritvor direktoru Instituta za javno zdravlje u Republici Srpskoj zbog korona prevare
Foto: 021.rs
Osim Zeljkoviću, pritvor je određen i Draganu Dubravcu, direktoru firme "Promeding", Slavku Bojiću, direktoru "Procontrola" i Saši Markoviću, vlasniku turističke agencije "Travel for fan".
 
Osumnjičenima je određen pritvore zbog uticaja na svedoke, kao i bojazni da će uništiti dokaze ukoliko se budu branili sa slobode.
 
Zeljković i saučesnici osumnjičeni su za zloupotrebe "teške" 790.000 maraka (više od 400 hiljada evra).
 
Svi su uhapšeni 15. septembra.
 
Direktor Instituta za javno zdravstvo Branislav Zeljković je kadar Ujedinjene Srpske Nenada Stevandića, koji je slučaj nazvao "medijskom harangom" i naveo da su pojedini političari priželjkivali da bude uhapšen, misleći da će oni u Ujedinjenoj Srpskoj "da ćute."
 
"Odabrana je najuspješnija zdravstvena institucija u Republici Srpskoj koja je dala nemjerljiv doprinos i koja je odlikovana jer je njen direktor sjajno radio", rekao je Stevandić, čija je stranka članica vladajuće koalicije u RS.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.