FOTO, VIDEO: Državljanin Srbije se zbog incidenta u autobusu u Nemačkoj tereti za pokušaj ubistva

Napadač na putnike u "Lastinom" autobusu, koji je saobraćao na liniji Dortmund-Beograd, danas će biti izveden pred sudiju za prekršaje, a tužilaštvo ga tereti za pokušaj ubistva.
Osumnjičeni je uhapšen sinoć nakon velike policijske operacije na autoputu A9 južno od Nirnberga, a jutros je saslušan, izjavio je portparol policije i precizirao da je 30-godišnjak "pretio smrću" putnicima turističkog autobusa i "verovatno uzeo trojicu vozača kao taoce", prenosi Dojče vele.
 
Do svađe u autobusu iz Srbije, prema navodima policije, došlo je juče popodne. Beogradski mediji preneli su da je reč o vozilu "Laste".
 
Osumnjičeni je tvrdio da ima pištolj i pretio da će "sve pobiti". Došlo je i do fizičkog sukoba sa nekoliko putnika, pri čemu su dve osobe lakše povređene. Nemački mediji prenose da je 30-ogodišnji državljanin Srbije, koji je u autobus ušao u Frankfurtu, napao jednu ženu i jednog 20-ogodišnjeg putnika.
 
 
Autobus se zbog toga zaustavio na deonici autoputa između Hilpoltštajna i Gredinga, a osim trojice vozača, svi putnici mogli su da izađu.
 
Nekoliko desetina specijalaca jedinice nemačke policije SEK izašle su na lice mesta i dok je autoput više sati bio blokiran u oba smera, policajci su uspostavili kontakt sa vozačima preko mobilnog telefona.
 
Agencija Rojters prenela je da su se oko 21:25 časova čule tri detonacije - što se u izveštaju policije ne navodi.
 
 
Drama je okončana oko 21:30, a osumnjičeni je uhapšen "bez otpora".
 
Policija za sada ne daje nikakve dodatne podatke o slučaju, ne zna se da li je bio naoružan, jer ni kod njega, niti u autobusu, oružje nije pronađeno. Ne zna se da li su vozači zaista uzeti kao taoci, a nema ni informacija o psihološkom stanju napadača, kao ni o mogućim motivima napada.
 
U međuvremenu je povređeni 20-ogodišnjak, koji je odvezen u obližnju bolnicu, iz nje pušten, a drugih 13 putnika je prespavalo u jednom hotelu i danas se vraća, drugim autobusom u Srbiju.
 
Istraga je, navodi policija, u toku.

Teme

tuča
  • Mastodont

    22.09.2021 16:44
    @Mare

    Pa to ti je isti princip kao i kod vas, tzv. "Mamić sindrom" - dok ima para ood tuđeg patriotizma onda ste Srbi, Hrvati, šta god zatreba - a kad izleti neka krivična prijava, onda paljba u rodni kraj da budete malo Bosanci.
  • Lame

    22.09.2021 15:52
    Taj nije Srbin. Kad je nesto lose onda pisu Srbin, inace pisu da su sandzaklije, bosancerosi i sl.
  • Mare

    22.09.2021 13:58
    Fuj
    Kad ucine kriminalno delo onda su Srbi.
    Kad traze svoja prava, onda su Vojvodjani, Novopazarci, Tutinci, Albanci sa juga Srbije......fuj

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet