Medicinari u Hrvatskoj neće moći na posao bez kovid propusnica

Zaposleni u zdravstvenom sektoru u Hrvatskoj od 1. oktobra moraće dva puta nedeljno da se testiraju, ukoliko nisu vakcinisani.
Medicinari u Hrvatskoj neće moći na posao bez kovid propusnica
Foto: Pixabay
U suprotnom neće moći da prime platu. 
 
Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravlje Krunoslav Capak poručio je da ako zdravstveni radnici ne žele da se vakcinišu ili testiraju, neće moći da idu na posao.
 
Testiranje će za početak biti besplatno.
 
"Ako neko ne želi da se testira, neće moći da bude na poslu, i to će se upisati u evidenciju radnog vremena. Sistemu će napraviti problem jer će biti potrebno da se nađe zamena, a sebi jer će neopravdano izostati i neće, u skladu sa zakonom, primiti naknadu", upozorio je Capak.
 
Istakao je da će kovid propusnice biti potrebne i za sve koji ulaze u bolnički krug, poput dostavljača, servisera, radnika u bolničkim kafićima, itd.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet