Obaveštajac CIA evakuisan iz Srbije zbog "havanskog sindroma"

Obaveštajac CIA evakuisan je iz Srbije zbog "havanskog sindroma", piše Volstrit džornal, pozivajući se na sadašnje i bivše zvaničnike SAD.
Obaveštajac CIA evakuisan iz Srbije zbog "havanskog sindroma"
Foto: Pixabay
U tekstu se navodi da je CIA proteklih nedelja evakuisala obaveštajca koji je služio u Srbiji i koji je pretrpeo ozbiljne povrede nastale zbog neuroloških napada, poznatih kao "havanski sindrom".
 
Incident na Balkanu o kojem, kako navodi list, ranije nije bilo izveštaja, poslednji je u nizu onoga što zvaničnici opisuju kao stalni napad nečim što bi, kako se sumnja, mogla biti neka vrsta usmerenog energetskog izvora.
 
Oko dve stotine američkih zvaničnika i članova njihovih porodica razbolelo se od takozvanog "havanskog sindroma", misteriozne bolesti, čiji su simptomi migrene, mučnina, poremećaj pamćenja i vrtoglavica, prenosi RTS.
 
Zvaničnici iz američke ambasade su prvi put prijavili slučaj 2016. godine na Kubi.
 
Sredinom jula više od dvadeset zvaničnika SAD u Beču prijavilo je simptome slične havanskom sindromu, misterioznoj bolesti mozga, otkako je predsednik Džozef Bajden preuzeo dužnost u januaru.
 
U izveštaju Vlade SAD objavljenom prošle godine, navodi se da je "usmerena" radio-frekvencija najpouzdanije objašnjenje za misteriozne simptome koje imaju diplomate stacionirane u američkim ambasadama u Havani i drugde. 
  • Ogi

    29.09.2021 13:58
    Mozda su agenti jeli cevape iz SNS cevabdzinice iz Ritopeka?
  • DachaNS

    29.09.2021 13:52
    Obavestajac
    nije nikakvo cudo,usvakoj ambasadi bili koje drzave zvanicno rade i oficiri za vezu(obavestajaci),a sve ostalo je nezvanicno!
  • pera

    29.09.2021 13:52
    ..
    @Perica Retko glup komentar. Sta sta ce? Pa cemu sluze agenti CIAe? Da sede kod kuce?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet