Zakupci Svetog Stefana i vile Miločer tužili državu

Kompanije Adriatik propertis i Aman, zakupci Svetog Stefana, vile Miločer i Kraljičine plaže, tužile su državu Crnu Goru pred arbitražnim sudu u Londonu.
Zakupci Svetog Stefana i vile Miločer tužili državu
Foto: Pixabay
Tužba je stigla u četvrtak i njom se od države Crne Gore potražuje 100 miliona evra odštete, ali i izgubljena dobit za preostali ugovoreni deo zakupa, objavili su podgorički mediji.
 
Adriatic properties i hotelski operator Aman zatvorili su grad hotel "Sveti Stefan" i Vilu "Miločer" nakon što im Vlada Crne Gore nije dala garancije da će plaže u okviru hotelskog kompleksa imati hotelski režim, kao i prethodnih godina, da se gostima garantuje mir. Plaže su ove godine bile dostupne turistima, ali nisu održavane, nije bilo mobilijara ni tuševa.
 
Meštani su krajem marta polomili ogradu koja vodi ka Kraljičinoj plaži, te su tu, kao i Kraljevu i zapadnu svetostefansku plažu otvorili za korišćenje svim građanima.
 
Kompanija, čiji je vlasnik Grk Petros Statis je dobila zakup hotela "Sveti Stefan" i plaža na čak 42 godine. Obavezna je da plaća godišnju zakupninu od 1,6 miliona evra. Raznim ugovorima dobili su pravo da grade hotel, ali i apartmane za prodaju. 
 
Nikada nije saopšteno koliko državni budžet prihoduje od tog zakupa i kolika je zaista korist za građane Crne Gore. Adriatik je godinama prikazivao višemilionske gubitke.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet