Premijer australijske države kažnjen dva puta jer nije nosio masku

Premijer australijske države Viktorije, Danijel Endrjuz, kažnjen je sa 400 dolara jer dva puta nije nosio masku ispred parlamenta u Melbournu.
Premijer australijske države kažnjen dva puta jer nije nosio masku
Foto: Pixabay
Endrjuz se izvinio zbog toga što nije nosio masku u sredu i četvrtak ujutro dok je prolazio preko parkinga kako bi se obratio novinarima, preneo je "Gardijan".
 
Oba dana premijer je nosio masku dok su ga vozili u parlament, ali ju je skinuo pre nego što je prošao preko parkinga.
 
"Policija Viktorije može da potvrdi da je premijeru Danielu Endrjuzu izdala dva obaveštenja o prekršajima zbog kršenja uputstava ministra zdravlja", rekao je portparol policije i dodao da je Endjruz kažnjen dva puta po 200 dolara.
 
Svi stanovnici Viktorije stariji od 12 godina moraju da nose masku pri izlasku iz kuće, i u zatvorenom i na otvorenom prostoru.
 
Novinarima i političarima je dozvoljeno da ih skidaju tokom rada kako bi odgovarali na pitanja ili čitali vesti.
 
Pre nego što su izrečene kazne, Endrjuz se izvinio što nije nosio masku, rekavši da je to previd i obećao da će donirati istu količinu novca ako ne bude kažnjen.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet