Privođenja zbog kupovine glasova uoči lokalnih izbora u Severnoj Makedoniji

Policija Severne Makedonije privela je petoro građana zbog podmićivanja glasača uoči sutrašnjih lokalnih izbora.
Privođenja zbog kupovine glasova uoči lokalnih izbora u Severnoj Makedoniji
Foto: Pixabay
Jednom mladiću iz Prilepa je određen pritvor jer je pretio kandidatu za gradonačelnika tog grada.
 
Kako je saopštilo Tužilaštvo Severne Makedonije, sudija ze prethodni postupak suda u Prilepu odredio je osmodnevni pritvor 27-godišnjaku.
 
Pojedini medijiu preneli su da je pritvoreni mladić jednom od kandidata za gradonačelnika Prilepa pretio preko Fejsbuka "da će završiti u jarku".
 
Policija Severne Makedonije je saopštila da je juče u skopskom naselju Dračevo privela četiri osobe koje su pokušale da daju novac u zamenu za glas na izborima. Kod te četvorice je pronađena 121.000 denara (oko 2.000 evra) i 250 evra.
 
U selu Milino, između Velesa i Štipa, privedena je još jedna osoba koja je uhvaćena kako daje pare glasačima, a građani koji su uzeli novac morali su da potpišu takozvanu "kasa-primi" potvrdu.
 
U Severnoj Makedoniji sutra će biti održani lokalni izbori na kojima će glasači birati između 301 kandidata za gradonačelnika i 576 lista za odbornike u skupštinama 80 opština Severne Makedonije i Grada Skoplja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.