Britanska vlada razmatra policijsku zaštitu za poslanike

Britanska ministarka unutrašnjih poslova Priti Patel rekla je da vlada razmatra uvođenje policijske zaštite za poslanike.
Britanska vlada razmatra policijsku zaštitu za poslanike
Foto: Pixabay
"Treba da ispravimo propuste po pitanju obezbeđenja poslanika", rekla je Patel.
 
Na pitanje o uvođenju policijske zaštite za poslanike u njihovim okruzima ministarka je odgovorila da se sve opcije sada razmatraju i da je "niz mera" već uveden od ubistva poslanika Dejvida Ejmesa u petak.
 
Poslanik Konzervativne stranke Dejvid Ejmes (69), preminuo je pošto mu je 25-godišnji napadač naneo više uboda nožem tokom sastanka sa biračima u Eseksu, oko 60 kilometara istočno od Londona.
 
Istraga o incidentu poverena antiterorističkoj upravi otkrila je, prema prvim saznanjima, moguću ekstremističku islamističku motivaciju napadača.
 
Uhapšeni muškarac je britanski državljanin somalijskog porekla.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.