Otac osumnjičen da je ubio dve ćerke i četvoro unučadi u Pakistanu

Otac u Pakistanu osumnjičen je da je ubio dve svoje ćerke i četvoro unučadi zapalivši im kuću jer se jedna od žena udala protiv njegove želje, saopštila je policija.
Otac osumnjičen da je ubio dve ćerke i četvoro unučadi u Pakistanu
Foto: Pixabay
Manzura Husaina policija traži nakon što je navodno zapalio kuću koju su sestre Favzija Bibi i Kuršid Mai delile u jednom selu u okrugu Muzafargarh u centralnom Pakistanu, rekao je policijski zvaničnik Abdul Madžid.
 
Suprug Kuršid Mai je, takođe, poginuo u požaru, rekao je Madžid.
 
Favzija Bibi se udala za Mehbuba Ahmada pre oko 18 meseci protiv volje njenog oca. Ušla je u takozvani ljubavni brak, prema zvaničnicima, za razliku od dogovorenog braka.
 
"Incident je rezultat rivalstva dve porodice oko ljubavnog braka", rekao je Madžid, dodajući da Husain, otac za kojim se traga, živi u obližnjem selu.
 
Suprug Favzije Bibi Ahmad rekao je policiji da nije bio kod kuće u vreme požara i da je zatekao kuću u plamenu kada se rano ujutru vratio sa posla.
 
Ahmad je rekao da je njegov četvoromesečni sin nastradao, zajedno sa troje dece Kuršid Mai od dvie, šest i 13 godina.
 
Prema podacima Pakistanske komisije za ljudska prava, više stotina žena u Pakistanu svake godine ubiju rođaci zbog udaje bez pristanka ili protiv želje njihove porodice.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet