Državljani Hrvatske od danas bez viza u SAD

Državljani Hrvatske od danas mogu da putuju u SAD bez viza, saopštila je američka ambasada u Zagrebu.
Državljani Hrvatske od danas bez viza u SAD
Foto: Pixabay
"Izuzetno smo zadovoljni što hrvatski građani sada imaju mogućnost da putuju u SAD bez vize", rekao je otpravnik poslova američke ambasade Mark Fleming u saopštenju koje su preneli hrvatski mediji.
 
On je čestitao Hrvatskoj na ulasku u američki Program izuzeća od viza (VWP) kojim se omogućavaju putovanja u SAD u poslovne ili turističke svrhe u trajanju do 90 dana.
 
"Bio je to dug proces, ali vredeo je truda", naveo je Fleming.
 
Putovanja bez viza su moguća putem prijave u Elektronski sistem za odobravanje putovanja (ESTA).
 
U saopštenju se navodi da se prijave putem ESTA-e mogu podneti u bilo koje vreme pre putovanja, ali Ministarstvo državne bezbednosti preporučuje putnicima da zahtev podnesu najmanje 72 sata pre puta.
 
Agencija Hina navodi da je za ulazak u program izuzeća od viza potrebno ispuniti kritetijume iz sfere borbe protiv terorizma, sprovodjenja zakona, imigracije, sigurnosti dokumenata kao i upravljanja granicom, a postotak odbijenih viza mora da bude ispod tri odsto, što je Hrvatska tek nedavno ispunila.
  • Srbin po moranju

    23.10.2021 21:49
    "Putuj Evropo"
    Svaka vam čast braćo Hrvati! Napravili ste veliki korak ka civilzovanom svetu, a najveći vam je bio kada ste ste smelo iskoračili od zajednice sa nama. Da ste ostali u društvu sa nama bili bi ste i dalje u agoniji bitstvovanja u limbu i življenja sa lažnom nadom o boljem sutra koje nikada ne dolazi.
  • Tale

    23.10.2021 13:56
    A mi dno dna
    Blago njima! Kako doći do hrvatskog pasoša?
  • Banderaš

    23.10.2021 13:48
    Čestitke
    Bravo našim susedima napravili su ogromni korak napred ka slobodnom,sređenom,demokratskom društvu-dok se srbija valja i dalje u neprosvećenom klerofašističkom blatu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet