Direktan sudar dva voza na jugozapadu Engleske, najmanje 12 osoba povređeno

Direktan sudar dva voza dogodio se večeras u Engleskoj između Andovera i Salisburija, saopštila je Jugozapadna železnica.
Direktan sudar dva voza na jugozapadu Engleske, najmanje 12 osoba povređeno
Foto: Pixabay (ilustracija)
Na terenu su angažovane sve hitne službe, a policija Viltšira saopštila je da je trenutno na mestu nezgode.
 
"Trenutno smo na mestu nezgode u kojoj su učestvovala dva voza između Andovera i Salisburja", saopšteno je iz policije Viltšira.
 
Na lice mesta u blizini jednog tunela, poslate su policijske snage i ambulantna kola. Lokalne vlasti su u crkvi Svetog Marka u Solsberiju napravili improvizovanu bolnicu za prihvat eventualnih povređenih putnika.
 
Na licu mesta je i 50 vatrogasaca koji treba da pomognu u evakuaciji putnika iz kompozicija i po potrebi izvlačenju povređenih.
 
Zvaničnici železnice su izjavili da su dojavu o tome da se dogodio incident dobili oko 18.45 po lokalnom vremenu, 19.45 po srednje evropskom vremenu.
 
BBC navodi da je najmanje 12 osoba povređeno, a da se veruje da je jedan od mašinovođa ostao "zaglavljen" u kabini. Takođe, kako prenose, jedan voz se nakrivio na stranu.
 
PA Media javlja da se veruje da svi povređeni imaju lakše povrede, prenosi Gardijan.
 
Železnički saobraćaj u toj oblasti je u prekidu.
 
Kako je naveo portparol železnice, službe za hitne slučajeve reaguju na "incident u tunelu Fišereton" blizu stranice Solzberi i ta linija je zatvorena.
  • ex chapman

    02.11.2021 12:21
    Cambdride LP
    ovo je direktna posledica Brexita i Covida u kombinaciji. nema vise ko da radi ovde... jos malo pa ce poceti da se formiraju redovi za mleko i hleb :D
  • šta misliš?

    02.11.2021 09:44
    @ Seka Persa
    a možda su samo čekali da se razdani?
    https://www.bbc.com/news/uk-england-wiltshire-59116800
  • Seka Persa

    31.10.2021 22:27
    Sedim, čitam, saznajem.

    BBC nema ovo kao headline, ali valjda je u Srbiji sve OK pa može...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Uhapšen bivši zamenik ministra odbrane Rusije

Bivši zamenik ruskog ministra odbrane, general Dmitrij Bulgakov, uhapšen je zbog sumnje na korupciju, izjavila je za agenciju RIA novosti predstavnica Istražnog komiteta Svetlana Petrenko.

EU produžila mandat Lajčaku do 31. januara

Savet EU usvojio je odluku o produžetku mandata specijalnom izaslaniku EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavu Lajčaku do 31. januara 2025. godine.