U Sloveniji od danas redovno testiranje na kovid u bolnicama

U Sloveniji danas, zbog pogoršanja epidemiološke situacije, počinje redovno testiranje na korona virusa u svim bolnicama i ustanovama socijalne zaštite.
U Sloveniji od danas redovno testiranje na kovid u bolnicama
Foto: Pixabay
Zaposleni koji nisu vakcinisani ili rekonvalescenti moraće češće da se testiraju.
 
Prema izmenama uslova PCT (što znači da su osobe prebolele kovid, da su vakcinisane ili imaju negativan test), zaposleni će sada morati da se testiraju svakih 48 sati, prenosi slovenačka agencija STA.
 
Učenici osnovnih i srednjih škola i studenti testiraće se dva puta nedeljno, ponedeljkom i sredom, dok samotestiranje ostaje fakultativno, ali se sada preporučuje za svu školsku decu, od prvog razreda osnovne škole.
 
Prema novim pravilima, studenti će moći besplatno da preuzmu više testova u apotekama.
 
Zaštitne maske su obavezne za sve u zdravstvu, obrazovanju i socijalnoj zaštiti, kao i svim službama gde su ljudi u kontaktu sa drugima.
 
Promene je prošle nedelje najavio slovenački ministar zdravlja Janez Poklukar, koji je primetio da se PCT pravilo očigledno ne primenjuje na način na koji je planirano i da je sve više falsifikovanih kovid propusnica.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet