Pronađeno 600 kilograma kokaina u luci u Gvatemali

Više od 600 kilograma kokaina pronađeno je u Gvatemali skriveno u kontejnerima u luci na istoku zemlje, saopštile su tamošnje vlasti.
Ukupno 616 kilograma kokaina zaplenjeno je u luci Santo Tomas de Kastilja, 200 kilometara severoistočno od glavnog grada na Karipskom moru, saopštilo je tužilaštvo.
 
Prema navodima vlasti, vrednost zaplene je procenjena na 8,5 miliona dolara.
 
Kontejneri su stigli iz Paname, ali poreklo kokaina nije utvrđeno, navela je policija.
 
Prema američkim vlastima, 90 odsto kokaina iz Južne Amerike koji je namenjen za SAD prevozi se malim avionima ili brodovima preko centralnoameričkih zemalja.
 
U tim zemljama lokalne kriminalne mreže rade povezano sa međunarodnim kartelima.
 
Prema vlastima Gvatemale, nasilje vezano za trgovinu narkoticima i za bande je uzrok gotovo polovine od 3.500 ubistava koja se dogode svake godine u zemlji.

Teme

droga
  • oroz

    02.11.2021 08:33
    ide nizvodno...
    Prvo pala Jovanjica, sad ruta sa kokainom.... sta je sledece? Izgubice izbore?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Rusija proteruje diplomatu Moldavije

Zvanična Moskva odlučila je da na nedavno proterivanje zaposlenog u ruskoj ambasadi u Moldaviji odgovori uzvratnom merom i protera zaposlenog u ambasadi Moldavije u Moskvi.