Stabilizuje se stanje na poplavljenim područjima BiH

Stanje na poplavljenim područjima u Bosni i Hercegovini danas se polako stabilizuje, nakon što je juče voda ugrozila brojna naselja u okolini Sarajeva, u Konjicu i Jablanici, javljaju lokalni mediji.
Stabilizuje se stanje na poplavljenim područjima BiH
Foto: FoNet/AP
Portarolka Federalne uprave civilne zaštite Majda Kovač izjavila je da se prema informacijama sa terena stanje na području Federacije BiH jutros pomalo stabilizuje.
 
Direktor Republičke uprave Civilne zaštite Republike Srpske Milan Novitović rekao je da je poplavljeno više od 400 objekata na teritoriji Pala, Trnova, Sokoca i Istočnog Sarajeva.
 
Saobraćaj je u mnogim delovima BiH prekinut, otvorila su se brojna klizišta, poplavljene su stotine kuća, a ekipe civilne zaštite su noći između petka i subote evakuisale stanovnike nekih sarajevskih naselja koja gravitiraju reci Bosni na delu gde se ona izlila iz korita.
 
Reporterka N1 izveštava kako se voda u naselju Čekrčići/Čekrekčije u Visokom povukla, a da danas rade na čišćenju posledica poplava na putu. Takođe, reka Bosna se povukla i za sada je stanje stabilno.
 
N1 Sarajevo javlja da je naselje Otes, u glavnom gradu BiH, i dalje poplavljeno, da su kola do krova pod vodom.
 
Za BiH je i danas izdat crveni meteoalarm jer se očekuje obilna kiša praćena grmljavinom i povremenim pljuskovima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet