Izraelska vojska označila ilegalnim šest palestinskih organizacija

Izraelska vojska donela je niz ukaza kojima je šest palestinskih nevladinih organizacija označila kao ilegalne na okupiranoj Zapadnoj obali.
Izraelska vojska označila ilegalnim šest palestinskih organizacija
Foto: Pixabay
U ukazima se navodi da šest organizacija ima rok od 14 dana za ulaganje žalbe. Te organizacije tvrde da nisu imale pristup dokazima protiv njih.
 
Izraelska bezbednosna služba Šin Bet u maju je optužila tih šest organizacija za proneveru fondova iz "nekoliko evropskih zemalja" za račun markističke grupe Narodni front oslobođenja Palestine (PFLP) koju i SAD i EU smatraju "terorističkom".
 
Ministarstvo odbrane Izraela objavilo je 22. oktobra da je tih šest nevladinih organizacija, od kojih neke deluju u oblasti zaštite ljudskih prava, stavilo na crnu listu "terorističkih grupa" zbog navodnih veza sa PFLP.
 
Stavljanje tih organizacija na crnu listu odmah su osudile međunarodne organizacije kao što su Amnesti internešenel i Hjuman rajts voč, ali i brojne izraelske.
 
Zbog označavanja za "terorističke grupe", palestinske organizacije, od kojih se neke finansiraju iz EU, mogle bi da ostanu bez sredstava za rad, a njihovim članovima bi mogla da bude ograničena mogućnost putovanja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet