Severna Makedonija proglasila krizno stanje u snabdevanju strujom

Vlada Severne Makedonije proglasila je krizno stanje u snabdevanju strujom u trajanju od 30 dana, izjavio je ministar ekonomije Krešnik Bekteši.
Severna Makedonija proglasila krizno stanje u snabdevanju strujom
Foto: Pixabay
Bekteši je rekao da je odluka doneta na osnovu procene da postoji rizik od nestašice električne energije, zbog ograničenih kapaciteta makedonske proizvodnje i povećanih cena struje na stranim tržištima.

"Jedina mera koja proizlazi iz odluke o proglašenju energetske krize jeste ubrizgavanje novca u državne energetske kompanije radi stabilizacije situacije na tržištu struje i obezbeđenja stabilnog snabdevanja", rekao je Bekteši.

Naveo je da će država intervenisati budžetskim sredstvima radi povećanja likvidnosti Elektrana Severne Makedonije i prenosnog sistema MEPSO, kao i zbog uvoza struje u slučaju eventualnih havarija u elektranama.
 
Uredbu o proglašenju kriznog stanja u snabdevanju električnom energijom Vlada je donela na osnovu procene Komisije za praćenje snabdevanja da postoji rizik od krizne situacije zbog nedostatka struje i stanja na tržištu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet