Norveška ponovo uvodi kovid restrikcije zbog velikog broja zaraženih

Norveška će ponovo uvesti kovid restrikcije zbog velikog skoka broja novozaraženih, i dozvoliti opštinama da primene sanitarnu propusnicu, objavila je vlada.
Norveška ponovo uvodi kovid restrikcije zbog velikog broja zaraženih
Foto: Pixabay
Norveška je ukinula sve restrikcije krajem septembra.
Ona će takođe predložiti treću dozu vakcine za sve starije od 18 godina, objavio je premijer Jonas Gar Stere na konferenciji za novinare.
 
On je isključio mogućnost uvođenja drastičnijih mera zatvaranja.
 
"Vlada hoće da uvede nove nacionalne mere da zaustavi zarazu. Ipak ne govorimo o zaključavanju ili tako strogim merama kao što smo imali ranije za vreme pandemije", rekao je novi predsednik vlade.
 
Nevakcinisane osobe starije od 18 godina koje su imale kontakt sa zaraženim pozivaju se da se testiraju od 16. novembra.
 
Nevakcinisani zdravstveni radnici takođe treba da se testiraju dva puta nedeljno i nose masku, i ponovo se uvodi preporuka da ostanu kod kuće ako imaju simptome.
 
Lokalne uprave ponovo su poslednjih dana počele da uvode restrikcije pošto je dnevni broj novozaraženih sada oko 1.500 u zemlji od 5,4 miliona stanovnika. Ponovo raste i broj umrlih mada je mali, prema zvaničnim statistikama.
 
Evropa se suočava sa pogoršanjem epidemiološke situacije, posebno u Nemačkoj, centralnoj i istočnoj Evropi. Nevakcinisani su daleko najviše pogođeni. Svetska zdravstvena organizacija je upozorila da je Evropa ponovo "epicentar" pandemije.
  • Бранислав

    12.11.2021 14:27
    decanski@gmail.com
    имају 70 % вакцинисаних грађана што је 85 % вакцинисаних пунолетних грађана а разболевају им се углавном невакцинисани...ко још верују у ову небулозу...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet