Pariz ograničio brzinu električnih trotineta na 10 kilometara na sat

Na 700 lokacija širom Pariza od danas je brzina električnih trotineta ograničena na deset kilometara na sat, prenela je francuska onlajn televizija BFMTV.
Pariz ograničio brzinu električnih trotineta na 10 kilometara na sat
Foto: Pixabay
Trotineti će imati ograničenu brzinu u ulicama u kojima su škole, pijace, kao i u parkovima, vrtovima, oko crkava i drugih verskih objekata, u pešačkim zonama i prometnim ulicama.
Iznajmljeni trotineti imaće uređaje sa ograničenom brzinom.
 
U Parizu je krajem juna sprovedena eksperimentalna vožnja s ograničenom brzinom od deset kilometara na sat, na Trgu Republike i oko muzeja Luvr.
 
Prvo ograničenje brzine uvedeno je 2019. i električni trotineti tada nisu smeli da prekorače brzinu od 20 kilometara na sat.
 
Francuske vlasti su ove godine uvele propise za električne trotinete. Prema zakonu, trotineti uopšteno ne smeju da pređu brzinu od 25 kilometara na sat, moraju da imaju samo jednog vozača i da saobraćaju biciklističkim ili stazama namenjenim toj vrsti vozila.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet