Meksiko uvodi turistički bataljon da obezbedi letovališta Kankun i Tulum

Meksiko je obećao danas da će do 1. decembra uspostaviti "turistički bataljon" sastavljen od 1.500 pripadnika Nacionalne garde da obezbede plaže Kankuna i Tukuma.
Meksiko uvodi turistički bataljon da obezbedi letovališta Kankun i Tulum
Foto: Pixabay

Ove vodeće turističke destinacije u Karipskom zalivu pogođene su poslednjih nedelja oružanim napadima sitnih narko dilera.

Ukupno 1.500 agenata Nacionalne garde, ili žandaremerije formirane u martu 2019. godine će biti angažovani da "ojačaju bezbednost" letovališta, rekao je predsednik Meksika Andres Manuel Lopes Obrador na konferenciji za novinare danas održanoj u Kankunu.
Dve mlade turistkinje, jedna Nemica i jedna Indijka, ubijene su krajem oktobra u Tulumu za vreme pucnjave.
 
Drugi oružani okršaj u Puerto Morelosu kod Kankuna početkom novembra izazvao je paniku među američkim turistima jednog luksuznog hotela. Dvoje sitnih narko dilera ubijeni su u obračunu dve bande koje su se sporile oko tržišta, navele su vlasti.
 
Takozvani turistički bataljon će početi da radi 1. decembra u toj oblasti poznatoj i kao Rivijera Maja, rekao je ministar odbrane Luis Kresensio Sandoval.
 
Rivijera Maja i poluostrvo Jukatan glavne su turističke zone u Meksiku, sedmoj najposećenijoj zemlji na svetu. Turizam predstavlja 8,5 odsto BDP te zemlje.
  • The balls of Marjan

    18.11.2021 17:53
    Dok se gradio "Tonanti" Stefanovićevih keva za svaki obilazak radova, je dovodila sina koji je organizovao akciju " Policija u službi naroda", sada pola miliona bezbednjaka čuva kriminalce koji su pokupovali hotele, vile i grade zgrade. Da ne spominjem žandarmeriju i interventnu koji obezbeđuju "saobraćaj" za festival ljubavi. E, moj Vudstoče.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet