Austrija uvodi obaveznu vakcinaciju, kazna za odbijanje do 3.600 evra

Nakon što je austrijska vlada najavila da će uvesti obaveznu vakcinaciju, sada su poznate i kazne za nepoštovanje nove obaveze.
Austrija uvodi obaveznu vakcinaciju, kazna za odbijanje do 3.600 evra
Foto: 021.rs
U nacrtu zakona, na kojem radi Ministarstvo zdravlja, predviđeno je da osobe koje ne budu poštovale obavezu vakcinacije budu kažnjene sa do 3.600 evra za odbijanje prve doze i 1.450 za odbijanje treće doze.
"Mora se napraviti ponuda i građani navesti na vakcinaciju. Ko tu ponudu odbije moraće da plati novčanu kaznu", rekla je ministarka nadležna za ustavna pitanja Karoline Edštadler.
Ona je potvrdila da su kazne u navedenoj visini.
 
"Apsolutno nismo zadovoljni stopom vakcinacije", kazala je Edštadler na javnom servisu ORF.
  • Maja

    05.12.2021 16:57
    Koliko botova ovde. Fašizam i nametanje neceg sto covek nece nece proci. Koliko gluph ljudi ovo je strasno koji su spremni da se fiksaju 4 puta godisnje ubuduce svake godine sve dok vam ne oduzmu privatnu svojinu sto je i cilj globalista. Mada i dobro je da smanje broj maloumnika koji veruju u grip 19.
  • Penzo

    24.11.2021 20:03
    vakcina
    Bravo za Austriju ,,,obavezna vakcinacija i u Srbiji
  • Milan

    23.11.2021 12:29
    Civilizacija
    Podržavam takvu odluku, na žalost naši populisti to nikada neće uraditi iako je upravo to u interesu nacije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.