Ekološki aktivisti blokirali magacine Amazona

Ekološki aktivisti su danas blokirali magacine kompanije Amazon širom Velike Britanije, kako bi izvršili pritisak na tog giganta.
Traže od Amazona da unapredi radne uslove i prestane sa poslovnim praksama koje štete životnoj sredini.
 
Članovi grupe "Pobuna protiv izumiranja" (Extinction Rebellion) blokirali su 13 skladišta Amazona kako bi sprečili dostavu 50 odsto isporuka kompanije na Crni petak, jedan od najprometnijih dana u godini koji nezvanično označava početak sezone praznične kupovine.
Grupa zahteva da Amazon obezbedi bolje uslove rada, da preuzme jasne ekološke obaveze i da plaća pun iznos poreza.
 
"Ova akcija ima za cilj da skrene pažnju na Amazonovu eksploatatorsku i ekološki destruktivnu poslovnu praksu, zanemarivanje prava radnika zarad profita, kao i na rasipništvo Crnog petka", navela je grupa.
Aktivisti navode da je akcija usmerena i na skladišta Amazona u SAD, Nemačkoj i Holandiji.
 
Amazon nije direktno komentarisao protestne akcije, ali je naveo da "veoma ozbiljno" shvata svoje obaveze.
 
"To uključuje našu posvećenost smanjivanju potrošnje ugljenika na nulu do 2040. godine, deset godina ranije nego što predvidja Pariski sporazum o klimi, obezbedjivanju odličnih plata i uslova rada u bezbednom i modernom okruženju i podršci desetinama hiljada britanskih malih preduzeća", saopštila je kompanija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet