Izgoreli autobus 135 puta prešao granicu sa licencom drugog vozila

Vlasti Severne Makedonije saopštile su danas da je autobus kompanije "Besa trans", koji je izgoreo u Bugarskoj, za prelazak granice nezakonito koristio izvod licence za drugi autobus iste firme.

Makedonski ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski izjavio je da je autobus, u kojem je poginulo 45 osoba, 135 puta nelegalno izašao iz zemlje prema evidenciji granične policije, 22 puta u prošloj, a 113 puta u ovoj godini.

Autobus, koji je u utorak rano ujutru izgoreo na autoputu blizu Sofije, nije ni bio prijavljen u bazu podataka Ministarstva za transport i veze Severne Makedonije i zbog toga nije posedovao izvod iz licence za prevoz putnika, rekao je danas resorni ministar Blagoj Bočvarski.
 
"Izvod licence koji se pojavljuje u elektronskom sistemu Carinske uprave, koji je koristio izgoreli autobus pri izlasku iz zemlje, jeste izvod licence za drugo vozilo, sa drugim registarskim tablicama istog prevoznika", rekao je Bočvarski novinarima.
On je kazao da je skopskoj firmi "Besa trans" zbog zloupotreba oduzeta licenca za prevoz putnika u međunarodnom saobraćaju, kao i licenca za prevoz putnika u unutrašnjem saobraćaju, koja je istekla u oktobru.
 
Ministar policije Spasovski kazao je da je taj autobus prvi put registrovan u Skoplju 15. oktobra 2020. godine, da je proizveden 2007. i da je bio ispravan na poslednjem tehničkom pregledu, početkom oktobra.
 
Spasovski je rekao da su makedonski policajci na mestu nesreće u Bugarskoj saznali da je autobus, na povratku iz Turske u Severnu Makedoniju, prvo udario u bankinu i elastičnu ogradu koja odvaja odmorište od autoputa, da je vozač izgubio kontrolu nad vozilom i da se pri udaru zapalio spoljni deo vozila.
 
Ministar spoljnih poslova Severne Makedonije Bujar Osmani rekao je da je sedam povredjenih u stabilnom zdravstvenom stanju i dodao da će prvo dvoje biti otpušteno iz bolnice sutra, po dvoje 28. i 30. novembra, a poslednja osoba 1. decembra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.