Moderna razvija buster dozu za novi omikron soj

Kompanija Moderna saopštila je da namerava da razvije buster dozu anktikovid vakcine specijalno usmerene na novi soj omikron, detektovang u Južnoj Africi i koji je SZO označila kao "zabrinjavajući".
Moderna razvija buster dozu za novi omikron soj
Foto: Pixabay
"Moderna će brzo razviti kandidata za vakcinu za buster dozu specifičnu za soj omikron", navela je američka kompanija u saopštenju.
Savetodavni panel Svetske zdravstene organizacije klasifikovao je novi soj kovida-19, otkrivenog u Južnoj Africi, kao "zabrinjavajući" i visoko prenosiv virus, i nazvao ga omikron.
Delta soj virusa koji je postao najrasprostranjeniji na svetu je u istoj kategoriji.
 
Brojne zemlje sveta uključujući SAD, Kanadu, EU i druge uvele su restrikcije putovanja iz zemalja na jugu Afrike zbog novog soja virusa.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet