VIDEO: Barbados postao najmlađa republika na svetu, nema više potčinjenosti Britaniji

Barbados je u ponoć postao najmlađa republika na svetu, nakon četiri veka potčinjenosti britanskoj kruni.
VIDEO: Barbados postao najmlađa republika na svetu, nema više potčinjenosti Britaniji
Foto: Pixabay
Na funkciju stupa prva predsednica države Sandra Mason, koja je do sada bila generalna guvernerka Barbadosa.
Mason je pobedila na izborima održanim u oktobru, godinu dana nakon što je premijerka Mija Motli saopštila da će država "potpuno napustiti svoju kolonijalnu prošlost".
 
Kako je predviđeno protokolom, u ponoć je u glavnom gradu Bridžtaunu biti spuštena kraljičina zastava i podignuta predsednička.  
 
  • Đorđe

    30.11.2021 11:46
    Čestitam!
  • pitanje

    30.11.2021 11:24
    Posto zele toliko da raskinu sa tom vezom sa Britanijom, da li to znaci da ce se vratiti na nivo pre Britanije? Kada su bili gomila nerazvijenih polugolih pedo-plemena ciji je vrhunac tehnologije bila vatra, od kojih su neka bili kanibali?
  • Jogi Letač

    30.11.2021 11:12
    Kako komentarišu ovi naši koji bi da Srbija bude kraljevina? Kako su samo glupi ovi na Brabadosu, kad si kraljevina, teče samo med i mleko a oni izabrali da otkače kraljicu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet