Bivši američki senator Bob Dol preminuo u 99. godini

Bivši senator SAD i predsednički kandidat Bob Dol umro je jutros u 99. godini.
Fondacija, koja nosi ime njegove supruge, u tviter poruci napisala je da je Dol umro u snu rano jutros. 
"Služio je SAD verno tokom 79 godina", navodi se u objavi fondacije koja nosi ime "Elizabet Dol".
Bivši potpredsednik SAD Majk Pens napisao je da je senator Bob Dol bio veliki čovek koji je proživeo izuzetan život u službi Amerike i da će duboko obeležiti sve one koji su imali privilegiju da ga poznaju.
 
Bob Dol je tri puta učestvovao u trci za predsedničkog kandidata republikanske stranke. Izgubio je od Ronalda Regana 1980, zatim Džordža Buša starijeg 1988. i na kraju je dobio nominaciju 1966. godine.
 
Dol se vratio ovenčan medaljama, ali teško ranjen, iz Drugog svetskkog rata i ponovo učio da hoda i da vlada telom, izuzev sa desnom rukom.
 
Izabran je u američki Kongres 1961. godine, prvo u Predstavnički dom, a kasnije kao senator države Kaznas.
 
Bio je oženjen za Elizabet Dol, koja je i sama imala brilijantnu političku karijeru i bila ministarka za saobraćaj i za rad i senatorka Severne Karoline.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.