Dodik: Ne želim nikakvu BiH, osim dejtonske

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će Republika Srpska doneti odluku da sudije i tužioce bira Narodna skupština RS, odnosno da će uspostaviti svoj Visoki i tužilački savet.
Dodik: Ne želim nikakvu BiH, osim dejtonske
Foto: 021.rs

On je rekao da će poštovanje Dejtona ostati prioritet, dodajući da postoje stvari na nivou BiH koje ipak neće dirati.

"Sada bi bilo iluzorno ući u sferu pasoša, ali smo i to evidentirali kao problematično. Imovinu ćemo rešiti brzo. Kao i Visoki sudski i tužilački savet BiH. Takav savet biće uskoro uspostavljen u RS. Postojeći sa nivou BiH biće proglašen kao nevažeći za sudstvo u RS", kazao je Dodik za Radio RS.

On je kazao da "ne želi nikakvu BiH, sem dejtonske".
 
"Sve vreme blefiraju i pokušavaju nešto da izmuvaju u vezi sa imovinom. Kada su izgubili živce, upregli su Ustavni sud BiH da odluči da šume i poljoprivredno zemljište nisu vlasništvo Srpske. A svi su svesni da je to imovina entiteta", izjavio je Dodik.
 
Prema njegovim rečima, RS će doneti zakone koji će potvrditi da je ona vlasnik imovine na svojoj teritoriji.
 
"Mogu da najavljuju apelacije Ustavnom sudu, ali idemo ka tome da jednog dana regulišemo to pitanje i rešimo da odluke tog suda neće biti prihvaćene u RS. Šta drugo da radimo kada znamo da neće prestati da nas kinje sudom koji je obična prevara i koji više ne želimo u ovom formatu", kazao je Dodik.
  • otac Makarije

    14.12.2021 08:14
    Đe bješe
    ono ikona?
    Posle gubitka BL malo si splaso,a još kad zavrnu
    slavinicu računčića u CH letjećeš sa svojim
    poltrončićima samo tako.
  • Moj stav

    13.12.2021 23:44
    ...
    Frustriran, iskomleksiran , koristoljubiv učenik porazene Milošiviceve V. Srbije . Bivši preobraceni nevernik , današnji švercer i "vlasnik" pravoslavnih ikona. Izbacila ga stihija rata na mesto gde ne pripada po etičkim i svim drugim kvalitetima.
  • Ana

    13.12.2021 21:17
    Novi Milosevic
    Kakva bre njegova dejtonska BiH.
    Godinama,uz podrsku Vuciceva rezima, radi sve ono negativno da bi obezvredio
    i negirao tu istu dejtonsku BiH, i njen Ustav.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.