Novčane kazne u Hrvatskoj za odgovorne koji ne podnose kovid potvrde

Hrvatski sabor je većinom glasova izglasao izmene zakona, kojima se uvode novčane kazne od 4.000 do 6.700 evra za odgovornu osobu koja ne poštuje obavezu podnošenja kovid potvrda u javnim ustanovama.
Novčane kazne u Hrvatskoj za odgovorne koji ne podnose kovid potvrde
Foto: 021.rs
Sednicu je pratio manji protest nekoliko stotina protivnika izmena Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, ali i oštar verbalni sukob na ivici fizičkog obračuna između poslanika opozicionih stranaka levog i desnog političkog bloka.
Dok s jedne strane, stranke levog centra, Socijaldemokratska partija i "Možemo", te njihovi politički partneri, pozivaju građane da se vakcinišu, ali kritikuju to što vladajući na čelu sa Hrvatskom demokratskom zajednicom važne odluke donose običnom, umesto dvotrećinskog većinom u Saboru, desne stranke, Most i Domovinski pokret, podržavaju protivnike kovid potvrda i vakcinisanja.
Predsednik SDP Peđa Grbin optužio je Most da "parazitira" na pandemiji, pozvavši ih da pozovu građane na vakcinisanje, a da će zauzvrat SDP pozvati svoje birače da podrže Mostovu inicijativu za referendum protiv kovid potvrda. Na to su oštro odgovorili poslanici Mosta, a neki od njih su ustali iz svojih kliupa i prišli Grbinu, ali nije se čulo šta su mu rekli.
 
Situaciju je smirio predsednik Sabora, koji je podelio niz opomena opozicionim poslanicima.
 
Iz Mosta su kasnije rekli da nisu hteli fizički obračun i da su dosad skupili oko 300.000 potpisa za refenedum protiv kovid potvrda i za regulisanje rada Nacionalnog štaba civilne zaštite. Da bi inicijativa bila uspešna, potrebno je da do 18. decembra skupe oko 370.000 potpisa građana.
 
Oni su, kao i poslanici Domovinskog pokreta, sa saborske govornice pozdravili demonstrante koji su se okupili na Markovom trgu na skupu pod nazivom "Bedem ljubavi 2". Okupljeni su uzvikiva antivladine parole, iznosili stavove protiv kovid potvrda i vakcinisanja, a tokom okupljanja su se i molili.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet