Zatvor za trgovce slonovima u Indoneziji

Indonežanski sud izrekao je danas zatvorske kazne petorici muškaraca optuženih da su bili umešani u ubistvo sumatranskog slona i ilegalnu trgovinu slonovačom.
Zatvor za trgovce slonovima u Indoneziji
Foto: Pixabay
Kazna je izrečena u trenutku kada lokalne vlasti za zaštitu prirode nastoje da zaštite ovu ugroženu vrstu.
Sud u Asehu osudio je muškarce za kršenje indonežanskih zakona o zaštiti prirodnih resursa i njihovih ekosistema, prenosi agencija AP.
Lovokradica koji je ubio slona i odsekao mu glavu, zajedno sa još jednim čovekom optuženim za prodaju slonovače, osuđeni su na tri i po godine zatvora uz novčanu kaznu od 50 miliona rupija (3.487 dolara).
Ostala trojica počinilaca identifikovani su kao trgovci slonovačom, i suočavaju se sa tri godine zatvora i novčanom kaznom od 100 miliona rupija (6.973 dolara).
 
Slon je pronađen mrtav 11. jula na jednoj plantaži palmi u istočnom Asehu, saopštila je policija, dodajući da su rezultati obdukcije pokazali da je mužjak slona uginuo nakon trovanja.
 
U poslednjih sedam godina, 46 mrtvih slonova pronađeno je u Asehu, najzapadnijoj indonežanskoj provinciji.
 
Podaci indonežanskog ministarstva šumarstva i životne sredine pokazuju da se populacija sumatranskih slonova smanjila sa 1.300 u 2014. godini na 693, što je pad od skoro 50 odsto u poslednjih sedam godina.

Teme

slon

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet