Slovenačka vlada zabranila doček Nove godine na otvorenom

Slovenija je danas zabranila masovne dočeke Nove godine na otvorenom, ali je dozvolila rad ugostiteljima do ranih jutarnjih sati uz obavezne kovid potvrde i negativne testove za sve.
Slovenačka vlada zabranila doček Nove godine na otvorenom
Foto: Pixabay
Vlada je objavila epidemiološki okvir koji će biti na snazi tokom božićnih i novogodišnjih praznika, a koji je znatno blaži od prošlogodišnjeg kada je gotovo sve bilo zatvoreno.
 
Za razliku od prošle godine, ponoćne službe će se održavati u crkvama, ali će moći da prisustvuju samo vakcinisani, oni koji su preboleli kovid-19 ili imaju negativan test.
Tokom božićnih i novogodišnih praznika, 24, 25. i 31. decembra, kao i 1. januara biće dozvoljeno okupljanje ljudi iz najviše tri domaćinstva, pod uslovom da se prethodno testiraju svi stariji od šest godina, saopštila je slovenačka vlada.
 
Važenje brzog antigenskog testa skraćuje se na 24 sata, a PCR testa na 48 sati.
U ugostiteljskim lokalima je dozvoljena i živa muzika, a gosti će moći da se testiraju i neposredno pre ulaska u prostor.
 
U Sloveniji su u poslednja 24 sata potvrđene 1.203 nove zaraze korona virusom, a dvoje zaraženih je umrlo, saopštio je slovenački Institut za javno zdravlje, dok epidemiolozi uprkos poboljšanju epidemiološke situacije upozoravaju na oprez tokom praznika.
 
"Stanje je bolje i hospitalizovanih je sve manje, ali sve zavisi od širenja omikron soja virusa jer se smatra da je on prisutniji nego što pokazuju analize", rekla je načelnica ljubljanske Klinike za zarazne bolesti Tatjana Lejko Zupanc.
  • Ex faca

    25.12.2021 07:33
    I treba
    Pametna vlada, kao i CG vlada koji misle na masovno zdravlje. Naši bi radi "investicija" i ulagivanja pevaljkama pustili raspad društva makar kovid bio u kombinaciji sa antraksom

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet