Bavarski ministar zdravlja traži obaveznu vakcinaciju i kazne za nevakcinisane

Bavarski ministar zdravlja Klaus Holeček pozvao je sve partije u Nemačkoj da već u januaru u Bundestagu donesu zakon o obaveznoj vakcinaciji svih građana protiv korona virusa.
Bavarski ministar zdravlja traži obaveznu vakcinaciju i kazne za nevakcinisane
Foto: 021.rs
Ta obaveza za medicinsku struku stupa na snagu u martu iduće godine.
Holeček, koji trenutno predsedava konferencijom ministara zdravlja pokrajine, ocenio je da je to i način da se spreči masovni odlazak negovatelja sa posla, preneo je Dojče vele.
"Negovatelji imaju osećaj da se samo oni čine odgovornim za manjak vakcinisanih, a opštom obavezom vakcinacije pobrinuli bismo se za jednak tretman", rekao je Holeček.
 
Političar Hrišćansko-socijalne unije ima podršku svog pokrajinskog premijera Markusa Zedera koji je ocenio da bi obavezna vakcinacija pre premostila podele u društvu nego što bi ih produbila.
 
"Uveren sam u to. Bile bi prevaziđene predrasude. Mnogi bi shvatili da nije tako strašno vakcinisati se, naprotiv, to štiti i garantuje slobodu", rekao je Zeder za list Velt.
 
Ministar Holeček je razmatrao i sankcije za one koji se ipak ne bi vakcinisali, ukoliko se obaveza uvede, a uz novčane kazne on je pomenuo i mogućnost da nevakcinisani više plaćaju zdravstveno osiguranje, da moraju delom da snose troškove lečenja od korone ili da ne dobijaju novac kad su na bolovanju.
  • 9

    27.12.2021 09:53
    Kako
    " to štiti i garantuje slobodu" ali ne duže od
    6 meseci, a onda ponovo prazni buđelar raji ,
    i puni farmaceutima.
    Da ga obavestimo da primer iz srbije govori
    već više decenija da pacijent sam snosi većinu
    troškova lečenja,a efekti su vidljivi.
    I ti nemački lekari su nekad bili obrazovaniji i
    sa više informacija.
  • Simka

    26.12.2021 23:13
    Ne obaveznoj vakcini !
    Onda odlazimo svi iz zdravstva.. pa nek ministar leči !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet