Pukla brana u Brazilu, evakuisano 11.000 ljudi

Nakon višenedeljnih obilnih kiša pukla je brana u severoistočnoj brazilskoj pokrajini Baija, što je dovelo do dodatnog povećanja vodostaja već nabujalih lokalnih reka, saopštile su vlasti.
Pukla brana u Brazilu, evakuisano 11.000 ljudi
Foto: Pixabay (ilustracija)
Brana Igua nalazi se u južnoj Baiji, pa su vlasti evakuisale stanovnike kojima preti poplava, većinom u gradiću Itambe.
 
"Srušila se brana s velikom količinom vode i jaka bujica pogodiće opštinu Itambe", objavljeno je na zvaničnom instagram nalogu grada.

Evakuisano je više od 11.000 ljudi, a vlasti nastoje da pruže pomoć stanovnicima koji nemaju alternativni smeštaj.

Zbog obilnih kiša koje padaju od novembra stradalo je 17 ljudi, a poslednja žrtva prijavljena je u četvrtak, saopštila je državna agencija za civilnu zaštitu.
 
Vlada savezne države Baije i nadležne savezne institucije pokrenule su juče zajedničku operaciju, u saradnji sa drugim brazilskim državama, s ciljem da rasporede prema potrebama ljudstvo, spasilačke avione i opremu, kao i da na licu mesta pruže pomoć stanovnicima na ugroženim područjima.
 
"Potpuno smo mobilisani, preduzimamo sve mere da obezbedimo neophodnu podršku žrtvama obilnih kiša koje su pogodile Baiju ovog Božića", rekao je guverner te države Rui Košta u video poruci.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet