Otkrivena prevara u centru za vakcinaciju u Beču

U bečkom "Austrija centru", gde svakodnevno hiljade ljudi dolazi da primi vakcinu protiv korona virusa, policija je otkrila organizovanu prevaru.
Otkrivena prevara u centru za vakcinaciju u Beču
Foto: 021.rs
Protivnicima vakcinacije upravo u ovom centru bilo je omogućeno da, bez primanja vakcine, dobiju pasoše o vakcinaciji.
"Nekolicina 'crnih ovaca' je pokušala da se obogati falsifikovanim sertifikatima o vakcinaciji i protivnicima vakcinacije izdavali su lažne pasoše o vakcinaciji. Radi se o organozovanom delovanju. Najpre su uzimali pare od ljudi, da bi ih kasnije, bez date vakcine, uneli u sistem kao imunizovane", tvrde u "Austrija centru".
U ovu prevaru bilo je uključeno više osoba, koje su radile na različitim stanicama procesa vakcinacije, ukazuje organizacija "Samariterbund".
 
U posebnim kabinama su u pasoše o vakcinaciji uneti pečati sa potvrdom o vakcini.
 
Slučaj je otkriven pošto je kod jednog administratora otkriven neobično veliki broj unetih vakcina.
 
Među osumnjičenima nema lekara, a otkriveni prevaranti su dobili otkaz i protiv njih je podneta prijava.
 
U "Austrija centru" su preduzete dodatne mere bezbednosti, kako se slične stvari ne bi ponovile.
 
Lekarka Ivet Zakarian izjavila je bečkom dnevniku "Kronen cajtung" da je sama bila svedok da je pripadnik obezbeđenja uneo pečat i zalepio potvrdu o vakcinaciji u pasoš o vakcinaciji.
 
Prenela je i da je bilo problema sa krađom pečata lekara za vreme pauza za ručak. Zbog ovog problema uveden je novi sistem, prema kom se svaki dan pečati prebrojavaju i izdaju lekaru uz potpis, a prilikom svake pauze moraju da budu vraćeni.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet